UE Wonderboom – pieni, mutta sisukas vesitiivis kaiutin

Audio

Wonderboom

Wonderboom
8.3

Äänenlaatu

8.5 /10

Hinta

7.5 /10

Ulkonäkö

9.0 /10

Akunkesto

8.0 /10

Hyvät puolet

  • Todella äänekäs
  • Vesitiivis
  • Kätevä muotoilu
  • Ei tarvitse mitään sovellusta

Huonot puolet

  • Ei voi siirtyä takaisinpäin musiikissa

 

Saatavilla kaupoista: Amazon DE / Amazon UK / Gigantti

Ultimate Ears Wonderboom on pieni, mutta sisukas langaton Bluetooth-kaiutin. Olen käyttänyt sitä nyt noin 8 kuukautta, eli hankin sen kesällä 2017. Se on tullut hyvin käyttöön muun muassa mökin rannalla löhöillessä ja suihkussa musiikkia kuunnellessa.

Wonderboom ja OnePlus 3 -puhelin. Kuvattu kesällä 2017.

 

Ulkonäkö

Ultimate Ears Wonderboom on todella pieni. Se on korkeudeltaan noin 10 senttiä, joten luultavasti lyhyempi kuin puhelimesi. Sen leveys on noin 9cm ja paksuus toiset 9cm. Se on muotoilultaan todella kätevä, sillä sen pienen koon ja päällä olevan lenkin avulla voit kiinnittää sen koukkuun tai mihin tahansa muuhun ulokkeeseen.

Wonderboomissa on päällä kolme nappia, yksi niistä on virtanappi, toinen on nappi yhteyden muodostamiseen uuden laitteen kanssa, ja kolmas on ihan normaali play/pause -nappi. Jos painat kaksi kertaa sitä kolmatta nappia, niin Wonderboom skippaa yhden biisin verran. Valitettavasti Wonderboomia käyttäessä et voi mennä biiseissä takaisinpäin, sillä siinä on toimintona vain se musiikin skippaus. Toki voit mennä takaisinpäin musiikissa painellen puhelintasi tai tablettiasi joka on kytkettynä Wonderbomiin.

Tämä pieni, mutta pippurinen kaiutin on todella iskunkestävä. Olen jo pari kertaa tiputtanut sen aika kovistakin paikoista (vahingossa, en nyt arvostelun takia ala tuotteita heittämään), ja se on aina selvinnyt naarmuitta. Tämän takia se on sopiva myös esimerkiksi retkeilyyn.

 

Äänenlaatu

Äänenlaadultaan Wonderboom on keskivertoinen, olen kuunnellut paremmillakin langattomilla kaiuttimilla, mutta toki kooltaan ne olivat isommat kuin Wonderboom, eivätkä ne olleet vesitiiviitä. Wonderboomin äänenvoimakkuus on aivan omaa luokkaansa, en ole edes viitsinyt kokeilla kuinka äänekäs sen suurin äänenvoimakkuus on. Jos se on samassa huoneessa kuin minä, niin pidän sitä yleensä 10-20% äänenvoimakkuudella, ja sitten vähän avoimella paikalla, kuten mökin pihassa, pidän sitä noin 40-50% äänenvoimakkuudella.

 

Muuta mukavaa

Yhteyden muodostaminen Wonderboomin ja laitteesi (tabletin, puhelimen, läppärin) välillä on todella helppoa ja nopeaa, laitat vain Wonderboomin virran päälle ja laitteesi Bluetoothin päälle. Yhteys muodostuu alle sekunnissa aivan itsestään.

Wonderboomin akku kestää noin 10 tuntia, joten sen pitäisi olla tarpeeksi lähes mihin tahansa käyttöön. Jos 10 tuntia akunkestoa ei ole sinulle tarpeeksi, etkä pysty reissuillasi latamaan sen akkua uudelleen, niin aina mukaan voi ottaa varavirtalähteen, jonka kautta Wonderboominkin voi ladata. Wonderbuumin akku ladataan täyteen micro-USB -johdolla, joka oli vähän pettymys, sillä toivoin sen käyttävän USB-C -sisääntuloa.

 

Loppusanat

Tiivistettynä, Wonderboom on kätevän pieni langaton kaiutin, joka voi olla mukana sateessakin, tai vaikka rannalla. Se ei ole kamalan kallis ja sen suhteellisen keskiverto äänenlaatu sopii sen hintaan ja kokoon. Se on erittäin hyvä omiin käyttötarpeisiinsa, sen tarkoitus on olla sinun mukanasi reissuilla, eikä vain maata kaapin hyllyllä.

Saatavilla kaupoista: Amazon DE / Amazon UK / Gigantti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *