Testissä G2A: Onko G2A luotettava? (2018)

Pelit Viihde

Onko G2A luotettava?

Olen lukenut monista paikoista (mm. uutissivustoilta, forumeilta ja Redditistä) käyttäjien arvosteluja G2A:sta, ja arvostelut ovat menneet vähän laidasta laitaan. Lähes kenelläkään ei ole ollut ongelmia ostosten kanssa ja aina lopulta käyttäjä on saanut pelinsä, mutta monia mietityttää G2A:n eettisyys. Ilmeisesti G2A:ssa on ainakin aiemmin myyty varastetuilla luottokorteilla ostettuja pelejä. Toki on vaikea sanoa, että onko tuo ollut laaja ongelma vai vain pari yksittäistapausta, jotka vain levisivät median takia.

Tämän takia on aika pistää G2A testiin. Aion ostaa kolme peliä G2A:sta (Rocket League, Subnautica ja Terraria) ja nähdä, mitä käy.

Linkki G2A:han: https://www.g2a.com/

 

Onko G2A luotettava?

 

Rocket League näyttää olevan ainakin nyt kirjoitushetkellä Steamissa 20€, ja G2A:n sivuilla se näyttää olevan vähän päälle 13€. Ihan hyvä hinta! Mutta 13 euroa on vasta G2A:n ehdottaman myyjän hinta, myyjänä on käyttäjä ”World4games”. Kun rullaan sivua vähän alaspäin, niin huomaan, että osa myyjistä myy sitä halvemmalla.

 

 

Päädyin ostamaan Rocket Leaguen käyttäjältä ”Allgames4u” hintaan 8,39€, sillä hänellä näyttää olevan 100% positiivinen käyttäjäarvostelu ja yli 192,000 myytyä peliä. G2A:ssa siis käyttäjät myyvät omia pelejään. Se on aivan toinen kysymys sitten, että mistä käyttäjät ovat saaneet kyseiset pelit. Moni myyjä on sanonut, että he ovat ostaneet pelinsä Steamin alennusmyynneissä (esim. summer sale) ja myyvät sitten myöhemmin voitolla.

 

Poistin ”G2A shieldin” käytöstä.

 

Siirtyessäni ostoskoriin, huomasin G2A:n itsestään lisäävän ostokseen vielä ”G2A shieldin”. Tämä ”shieldi” ilmeisesti antaa sinulle suojauksen sille, että jos sinulle lähetetää koodi joka ei toimi, niin saat heti rahat takaisin tai uuden koodin. Kolme euroa oli aivan liikaa lisämaksua 8 euron pelille, joten otin sen pois käytöstä. Uskon, että heidän tuki-chatti antaisi sinulle uuden koodin ilman tuota shieldiä, mutta tuo on vain minun aavistukseni. Jos ostat kalliimpaa peliä (15-40€ välillä), niin voit aivan itse miettiä, haluatko tuon lisämaksun maksaa.

 

(Poistin kuvasta nimeni ja tilausnumeron)

Maksoin pelini PayPalilla (on mahdollista myös maksaa kortilla), ja sain noin kahden minuutin kuluessa sähköpostin ostoksestani. Sähköpostissa oli painike ”Get your key”, jota painamalla pääsin uudelle sivulle.

Klikattuani sähköpostin linkkiä, päädyin kyseiselle sivulle. Siellä oli koodini, jonka kopion ja liitin Steamin aktivointisivulle (englanninkielisellä Steamilla se paikka sijaitsee vasen ylä kulmassa Games -> Activate a product on steam -> Next -> koodi). Koodi toimi ja Rocket League on nyt Steamissani. Avasin pelin ja pelasin pari matsia, kaikki toimi normaalisti.

Tämän jälkeen ostin Subnautican ja Terrarian, ostaminen tapahtui aivan samalla tavalla kuin Rocket Leaguella ja ostamisen jälkeen meni samat pari minuuttia sähköpostin saapumiseen. Kaikki kolme peliä toimivat.

Päivitys 2.3.2018: Ostin pelit ja kirjoitin ylemmän osan siis helmikuussa, noin kuukausi sitten, ja pelit toimivat yhä. Eli siis G2A vaikuttaisi olevan ihan hyvä ostopaikka peleille. Vielä Googlasin mitä muut ovat mieltä, ja yksi Googlen ehdottamista hakutuloksista on ”onko g2a laillinen”. Mitä ihmettä te sellaista googlailette, tottakai G2A on laillinen!

G2A antoi myös meille suomalaisille pienen alennuskoodin, käyttämällä koodia ”Jere” saat 3% alennuksen mistä tahansa pelistä heidän sivuillaan!

Liity tästä G2A:han.

 

Jos sinulla on kysyttävää, niin jätä kommentti tähän alle, ja yritän vastata niin nopeasti kuin voin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *