Testissä Razer Cynosa Chroma -pelinäppäimistö

Pelaaminen

Razer Cynosa Chroma

Razer Cynosa Chroma
8.8

Ulkonäkö

9.0 /10

Hinta

8.5 /10

Laatu

9.0 /10

Hyvät puolet

  • Järkevän hintainen
  • Hyvä värienhallinta
  • Soveltuu hyvin pelaamiseen
  • Tuntuu hyvälle

Huonot puolet

  • Langallinen

 

Saatavilla näistä kaupoista: Gigantti

Razerin uusi Cynosa Chroma on keskihintainen mekaaninen pelinäppäimistö lähes kaikilla herkuilla. Razer Cynosa julkaistiin vuoden vuoden 2018 alussa, joten nyt kirjoitushetkellä se on erittäin uusi. Ennen tämän näppäimistön hankkimista käytin Logitech G910 -näppäimistöä, joten vertailen sitä tähän lähes puolet halvempaan Razer Cynosaan.

Vielä ennen arvostelun aloittamista haluan sanoa, että pelaan ensimmäisen persoonan toimintapelejä suhteellisen kilpailullisesti, joten ainakin omasta mielestäni olen todella pätevä arvostelemaan pelituotteita.

Razer Cynosa Chroma
Razer Cynosa Chroma täysin tuoreena paketista

Macrot

Razer Cynosa Chroman näppäimet ovat vähän pehmeitä, mutta silti saat mukavan mekaanisen näppäimistön tunteen kun näpytät menemään. Macro-näppäimet tästä näppäimistöstä puuttuu aivan kokonaan, mutta macroja voi silti tehdä näppäinyhdistelmin, käyttäen esimerkiksi yhdeistelmää Shift+F. Itse laitoin tämän näppäimistön numpadiin pari macroa, sillä numbadia harvoin käytän numeroiden kirjoitteluun. (Näppäimistön oikeassa puolessa olevaa numero-ruudukkoa)

 

Ulkonäkö

Ulkonäöltään Razer Cynosa näppäimistö on erittäin hieno pimeällä. Cynosa on varustettu erittäin chrome-valaistuksella, eli jokaisen näppäimen alla on oma LED-valo. Valaistuksen värin voi vaihtaa oman tahdon mukaisesti mihin tahansa väriin, saatavilla on myös värien valmispaketteja, esimerkiksi “aaltoilua”, jossa väri vaihtuu itsekseen ja siirtyy sivulta toiselle.

Razer Cynosa Chroma
Yksi Razer Cynosan väriefekteistä, aaltoilu.

Alkutuntuma näppäimistöstä

Pakko sanoa, että Razer Cynosa Chroma on positiivisesti yllättänyt minut. Pidän siitä enemmän kuin Logitech G910:sta, joka sattui maksamaan 169 euroa.. aika paha hinta. Razer Cynosa on muotoiltu hyvin, vertauksena Logitechin G910:n kulmat ovat liian “pehmeät” ja sen ulkonäkö on muutenkin vähän outo, kun taas Razerin Cynosa on mukavan “normaali”, eli suorakulmainen näppäimistö mattamustalla värillä.

Ledit näyttävät erittäin hyvältä, ja niiden kirkkauttakin voi vaihtaa, eli toisin sanoen kirkkaimmalla tämä näppäimistö näyttää joulukuuselta ja pienimmällä kirkkaudella sietää pelata pimeässäkin huoneessa. Huomasin yhden todella erikoisen efektin tässä näppäimistössä pelatessani Overwatchia: näppäimistön väri vaihtuu sen mukaan, mitä hahmoa pelaat. Eli pelatessani Traceria, näppäimistö muuttui oranssiksi, ja kun vaihdoin Genjiin, niin näppäimistö muuttui vihreäksi. Myös ultimaten saamisella on oma efekti, nimittäin näppäimistö alkaa aaltoilemaan eri värejä noin kahden sekunnin ajan. Luultavasti myös toisilla peleillä on omat efektinsä, mutta niitä en ole kerennyt kokeilemaan.

Näppäimistö on suhteellisen hiljainen mekaaniseksi näppäimistöksi. Vertauksena Logitech G910:n näppäimistä lähtee aika kova melu verrattuna tähän Razer Cynosaan. Itse pidän hiljaisuutta positiivisena puolena, se on aivan hirveää jos näppäimistön kilitys kuuluu kuulokkeiden läpi ja varsinkin jos se kuuluu mikin läpi toisille.

 

Loppusanat

Razer Cynosa Chroma tuntuu kestävältä ja hyvin valmistetulta näppäimistöltä. Jos painan näppäimiä pohjaan suurellakin voimalla, niin näppäimistö ei taivu tai näppäin ei tee omia temppujaan. Razerin mukaan tämä näppäimistö on roiskeenkestävä, mutta sitä en ala testailemaan.

Mielestäni tämä on erinomainen näppäimistö. Se tuntuu hyvältä, näyttää hyvältä, ja korvasi aikaisemman Logitech G910 -näppäimistöni hetkessä. En ole mikään Razerin fani enkä ole ikinä piitannut Razerin tuotteista, mutta pakko myöntää että tämä on kyllä erittäin hyvä näppäimistö hintaluokassaan. Mielestäni tämä on loistava valinta näppäimistön suhteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *