Parhaat Netflix-sarjat 2018 – Tästä listasta löytyy katsottavaa!

Viihde

Nyt on luvassa kauan odotettu lista; parhaat Netflix-sarjat 2018! Rakastan Netflixin sarjojen katsomista ja siihen kuluu viikostani vähän liiankin suuri palanen aikaani, joten päätin kirjoittaa tämän listan, jossa suosittelen hyviä Netflix-sarjoja. Perustan tämän listan omiin lemppareihini ja leffamakuuni, joten tämän listan sarjat ovat vähän enemmän scifiin, seikkailuun ja toimintaan perustuvia, kuin esimerkiksi romantiikkaan tai komediaan.

 

 

Kuva: ©AMC

Breaking Bad

Laji: Huumori, draama

Breaking Bad on yksi kaikkien aikojen suosituimmista sarjoista – ja ihan syystäkin. Sarjassa kemianopettaja Walter White sairastuu syöpään, ja saa syöpähoidosta kovat sairaalalaskut (tyypillistä jenkkien meininkiä). Tähän hän tietenkin keksii kaikista parhaimman ratkaisun; metamfetamiinin kokkailu ja myyminen entisen oppilaansa Jesse Pinkmanin kanssa. Siitä sitten Walter ja Jesse päätyvät kaikkiin mahdollisiin huumemailman seikkailuihin mukaan.

 

 

Kuva: ©Netflix

Stranger Things

Laji: Scifi, mysteeri

Stranger Things pohjautuu lapsiryhmään, joka joutuu keskelle yliluonnollisiin tapahtumiin pikkukylässään. Toisen maailman otukset pääsevät meidän maailmaan ja outo tyttö nimeltä ”11” ilmestyy. Tämän sarjan tarina on erittäin uniikki ja kiinnostava, joten suosittelen tätä sarjaa kaikille.

 

 

Kuva: ©Netflix

Black Mirror

Laji: Draama, scifi

Black Mirror on erittäin pimeä sarja, se tulee leikkimään tunteillasi erittäin paljon. Tämä sarja keskittyy ihmiskunnan pimeisiin puoliin satiirisesti, kuvittaen esimerkiksi maailmaa, jossa annamme arvosanoja toisistamme, ja nämä arvosanat suoraan päättävät esimerkiksi pankkilainan saamisesi. Tämän sarjan kaikki jaksot ovat yksittäisiä tarinoita, eli ei ole mitään väliä missä järjestyksessä ne katsot.

 

 

Kuva: ©Netflix

Altered Carbon (Muuntohiili)

Laji: Scifi, toiminta

Minulla oli tylsää, joten selailin Netflixistä jotain pientä katsottavaa. Valitsin Muuntohiilen, koska se näytti kiinnostavalta scifiltä, ja se päätyikin olemaan yksi suosikeistani Netflixissä. Tässä sarjassa ihmisten mielen voi siirtää uuteen kehoon kuoltaessa. Näin käy päähenkilölle, joka on aikaisemmalta elämältään erikois-sotilas. Super-rikas mies toi hänet takaisin elämään ratkaistakseen oman murhansa — siis super-rikkaan miehen murhan — koska hän ei ymmärrä, miten hänen edellinen ruumiinsa onnistuttiin murhaamaan. Tämän sarjan käsikirjoitus heikkeni loppua kohden, mutta sarjan omalaatuinen maailma piti kiinnostukseni yllä läpi jaksojen.

 

 

Kuva: ©BBC

Uusi Sherlock

Laji: Mysteeri

Jonkin aikaa sitten TV:ssä näytetty Uusi Sherlock löytyy nykyään myös Netflixistä. Kaikki tiedämme kuka Sherlock Holmes on, joten turhaan sitä alkaisin selittämään. Tämän sarjan käsikirjoitus ja juoni ovat erittäin hyviä. Myöskään ”mysteerit” eivät ole menneet liian pitkälle, vaan juonen kannalta ne sopivat tähän sarjaan.

 

 

Kuva: Marvel / Netflix

Jessica Jones

Laji: Toiminta, draama, superhero

Jos pidät Marvelin universumiin perustuvista elokuvista, niin Jessica Jones saattaa olla sopiva sarja sinua varten. Tässä sarjassa on Marvelin universumista tuttuja ”gifted” -henkilöitä, eri erikoiskykyjä omaavia ihmisiä. Yksityisetsivä Jessica Jones on yksi heistä, hän omaa aivan ylivoimaiset fyysiset voimat. Jessica Jonesin tehtävänä tässä sarjassa on saada pahis ”Kilgrave” lukkojen taakse tai jopa hautaan, koska Kilgravella on kyky hallita toisten mieltä. Omasta mielestäni tämä sarja oli ihan hyvin toteutettu, tylsyyttä en oikeastaan kokenut missään vaiheessa.

 

 

Kuva: Marvel / Netflix

The Punisher

Laji: Toiminta, draama

Marvelin ja Netflixin yhdessä tuottama The Punisher on tähän mennessä Marvelin raain ja eniten aikuisiin suunnattu sarja — ja syystäkin. The Punisherissa entinen erikois-sotilas hoitaa kaikki eteensä tulevat ongelmat väkivallalla ja aseilla, joten jos väkivalta ei ole sinun juttusi, niin kannattaa pysyä tästä sarjasta kaukana. Mielestäni tämä sarja on hyvin tehty, ja vähän aikuisiin enemmän suunnattu teema sopii erittäin hyvin tähän sarjaan.

 

 

Kuva: ©SyFy

The Expanse

Laji: Scifi, draama

The Expanse sijoittuu 200 vuotta tulevaisuuteen. Ihmiskunta on onnistunut asuttamaan aurinkokunnan, joten ihmiset asuvat niin päästöjen tuhoamalla maapallolla kuin toisilla planeetoilla ja avaruusasemilla. Tässä sarjassa on hyvä käsikirjoitus, hahmot, juoni, ja kiinnostava ympäristö.

 

 

Kuva: ©Netflix

Jumalattomat (Godless)

Laji: Villi länsi, toiminta

Tässä on vähän vaihtelua tämän listan valtaamaan scifiin — Jumalattomat perustuu villin lännen aikaan. Sarjan yksi päähenkilöistä on pyssymestari, joka haavoittuu ammuskelussa ja etsii apua itsepäisen leskirouvan karjatilalta. Tämä on minisarja seitsemällä jaksolla, eikä tietääkseni uusia kausia ole tulossa. Ihan mukavaa katsottavaa.

 

 

Kuva: ©Showcase

Continuum

Laji: Scifi, toiminta

On vuosi 2077.  Joukko terroristeja iskee suurkaupunkiin ja pakenee poliiseilta siirtymällä ajassa taaksepäin. Vähän hullua, mutta ihan ok tavalla toteutettu. Heidän piti siirtyä ajassa 6 vuotta taaksepäin, mutta he siirtyvät vahingossa 65 vuotta — tuloksena on siirtyminen vuoteen 2012. Sarjan naispäähenkilö Kiera Cameron lähtee heidän peräänsä pysäyttämään heidät. Continuum on ihan kiinnostava sarja, mutta käsikirjoitus ja juoni olisivat voineet olla parempia.

Päivitys: päädyin tämän artikkelin kirjoittamisen takia katsomaan Continuumia uudelleen, ja onhan tämä kyllä ihan hyvä sarja myös juonen puolelta. Tätä on 4 kautta, ja viimeksi katsoin vain ensimmäisen kauden.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *