3 Parasta halpaa tablettia 2018

Elektroniikka

Lue päivitetty ”Best Tablet 2018” vertailu englanniksi täältä: Tablet Comparison

Tällä sivulla vertailen vuoden 2018 parhaat halvat tabletit, jotka sopivat lähes mihin tahansa käyttöön (elokuvien katsominen, lukeminen, pelaaminen). En valinnut yhtäkään erittäin halpaa tablettia, koska sellaiset 40 euron tabletit ovat pelkkiä romuja, joilla netin selailu ja pelaaminen on vähintään turhauttavaa hitaan prosessorin takia.

 

Huawei T3 10

Saatavilla nettikaupoista: Amazon UK / Amazon DE

Ostin Huawei T3 10 -tabletin vuoden 2018 alussa, olikohan tammikuu, ja se oli tarjouksessa vain 139€. Oikealta hinnaltaan se on vähän korkeampi, mutta silti loistavan hintainen tabletti. Tästä T3 mallisarjasta on myös saatavilla halvemmat T3 7 ja T3 8 -mallit, jotka ovat nimensä mukaisesti 7 ja 8-tuumaisia. Malli T3 10 on siis 10-tuumainen. Jos et tiedä minkä kokoisen haluat, niin suosittelen 10-tuumaista, sillä sitä pienemmät ovat jo vähän liiankin pieniä.

Huawei T3 10 on todella kevyt tabletti, joka on varustettu 10-tuumaisella IPS HD-näytöllä. Se käyttää Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmää, ja siinä on 2 GB RAM:ia ja 16 GB sisäistä muistia. Tähän tablettiin saa sisälle myös SD-kortin, eli voit lisätä tablettiisi jopa 128GB lisää tilaa peleille, kuville ja elokuville. Tämä tabletti on suhteellisen nopea, se on varustettu neljän ytimen suorittimella, jonka nopeus on 1,4 GHz. Tässä tabletissa on 2 megan etukamera ja 5 megan takakamera, mutta ne ovat aika surkeat. Itse ottaisin kuvia vain puhelimella, lähes kaikissa tableteissa on huonot kamerat – tai ainakin puhelinta huonommat kamerat. Tässä tabletissa on 4800mAh akku, joten sen pitäisi kestää noin 19 tuntia nettiä surffaillessa ja elokuvia katsoessa 9 tuntia pitäen näytön kirkautta 50%, eli puolikirkkaalla. Tässä tabletissa on tietenkin myös WiFi ja Bluetooth.

Huawei T3 10 on yksi parhaista tableteista hinta-laatusuhteeltaan. Erinomainen tabletti netin selaamiseen ja elokuvien katsomiseen. Tällä tabletilla saattaa olla vaikeuksia pyörittää todella paljon tehoa syöviä pelejä, mutta ”normaalit” peli ainakin pitäisivät pyöriä hyvin.  Huawei T3 10 on myös hyvä halpa tabletti esimerkiksi lapselle, elokuvien katsomiseen matkoilla tai ihan vain netissä surffailuun vapaa-ajalla.

 

Lenovo Miix 310

Saatavilla nettikaupoista: Amazon DE

Lenovo Miix 310 on yksi parhaimmista halvoista Windows 10 -tableteista irroitettavalla näppäimistöllä. Tässä tabletissa on siis käytössä Windows 10- käyttöjärjestelmä, joten se voi jopa korvata koulu- tai työläppärisi, sillä siinä on kaikki Microsoftin ja Googlen palvelut (Microsoft Word, Powerpoint, Excel ja muuta mukavaa). Näyttönä sillä on 10-tuumainen IPS HD -näyttö, ja prosessorina toimii 1,92Ghz Intel Atom x5 Z8350. RAM:ia tässä tabletissa on 4 GB ja sisäistä tilaa 64 GB.

Lenovo Miix 310 toimii hyvin niin matkoilla kuin toimistokäytössäkin sen irroitettavan näppäimistön avulla. Työ- tai koulukäytössä voit pistää näppäimistön kiinni ja pistää muistiinpanoja kätevästi, ja taaskin matkoilla tai ihan vain sängyssä makoillessa voit irroittaa näppäimistön ja nauttia tästä tabletista ihan.. tablettina. Myös tässäkin tabletissa on tietenkin WiFi ja Bluetooth. Etu- ja takakamera löytyy myös, mutta kuten edellisen Huawein kohdalla jo sanoinkin, puhelimen kamera tulee kuitenkin olemaan kaikin tavoin parempi. Tämän tabletin etukamera kyllä on jo tarpeeksi hyvä webcamina puheluissa netin välityksellä (Skype, Discord ja muut).

Tämän tabletin akunkesto on noin 10 tuntia ja Lenovo tarjoaa tästä tuotteesta 2 vuoden takuun. Hyvä ja halpa windows 10 tabletti!

 

 

Lenovo TAB10

Saatavilla nettikaupoista: Amazon UK / Amazon DE

Lenovon TAB10 on nimensä mukaisesti 10-tuumainen tabletti HD IPS -ruudulla. Käyttöjärjestelmänä se käyttää Android 6.0, eli vähän vanhempaa käyttöjärjestelmää kuin aiempi Huawei T3 10. Prosessorina tässä tabletissa on Qualcomm Snapdragon APQ8009 1,3GHz, RAM:ia löytyy 1GB ja sisäistä muistia 16GB. Myös tähänki tablettiin saa SD-kortin sisälle, eli voit lisätä sisäistä muistia todella helposti.

Akunkesto tällä tabletilla hyppii 10 ja 16 tunnin välillä, eli pelatessa luultavasti lähempänä 10 tuntia tai jopa sen alle, ja normaalissa surffailussa sitten lähes 16 tuntia. Tällä tabletilla on Lenovon 1 vuoden takuu. Kuten aiemmissakin tableteissa, tässäkin tabletissa on etu- ja takakamera. Jos minulta kysytään, niin itse ostaisin aiemman Huawein enkä tätä Lenovo TAB10 -tablettia, sillä Huawein T3 on laadukkaampi, vaikkakin hiukan kalliimpi. Toisaalta tämä on loistava tabletti esimerkiksi lapselle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *