NordVPN arvostelu – Paras VPN 2018

Elektroniikka

Aloin etsimään parasta VPN-tarjoajaa, koska halusin katsoa Netflix-sarjoja, joita ei näytetä Suomen Netflixissä. Vertailin eri VPN-tarjoajien ominaisuuksia ja hintoja, ja päädyin valitsemaan NordVPN:n. Tässä arvostelussa kerron miksi valitsin heidät, ja selitän, mitä kaikkia ominaisuuksia heiltä löytyy.

Osta NordVPN täältä: NordVPN Suomi

 

Miksi VPN?

Kaksi suurinta syytä hankkia VPN on sen mahdollistama yksityisyys internetissä ja myös maalukittuihin sivustoihin pääseminen. Tästä on esimerkkinä vaikkapa toisten maiden Netflixin tarjonnan näkeminen; Yhdysvalloissa on melkein puolet enemmän TV-sarjoja ja elokuvia (en tiedä onko tuo totta enää, lähteeni on pari vuotta vanha). VPN muuttaa sijaintiasi, joten sen avulla pääset käsiksi muiden maiden tarjontaan ja olet turvassa sinua paikantavilta nettisivuilta.

 

Tältä NordVPN näyttää tietokoneella

 

Miksi NordVPN?

NordVPN:llä on yhteensä 2838 serveriä 59 eri maassa, eli saat yhteyden lähes mihin tahansa maahan. Heidän VPN toimii niin tietokoneella kuin älypuhelimella tai tabletilla, joten saat kerralla ostettua kaikille laitteilleni VPN:n. Voit käyttää tätä VPN jopa kuudella laitteella samaan aikaan. Heillä on myös 24/7 -tuki ja saat 30 päivän ajan rahat takaisin, jos et pidä heidän VPN:stä.

 

Turvallisuus ja yksityisyys

Yksi NordVPN:n parhaista puolista on se, että he eivät tallenna sivuhistoriaasi tai muuta dataa – he arvostavat yksityisyyttäsi. Ja joka tapauksessa jos he alkaisivat tallentaa dataa, niin heidän käyttäjämäärä romahtaisi yhdessä yössä.

Teknisiä tietoja heidän yhteydestään: Military-grade AES-256-CBC enkryptio ja protokollina: OpenVPN (UDP and TCP), PPTP, L2TP/IPSec, IKEv2/IPSec

 

NordVPN on myös saatavana sovelluksena älypuhelimeen

 

Hinta

Huomasin kaikkien VPN-tarjoajien hinnoittelevan oman VPN:sä erittäin ärsyttävästi. Ymmärrän sen, että pidemmän tilauksen kuuluu olla halvempi, mutta VPN-tilausten hinnoittelut ovat naurattavia. Kuukausihintana NordVPN:llä on $3,30/kk jos ostat kaksi vuotta kerralla, $5,75/kk jos ostat yhden vuoden kerralla, tai sitten $12/kk jos ostat yksittäisen kuukauden. Yksittäisen kuukauden hinta on aivan naurettava tuohon kahden vuoden hintaan verrattuna.

Kuitenkin 3€/kk kahden vuoden tilauksesta on sopiva hinta. Näen sen hinnan niin, että jätän kuukaudessa kerran käymättä kahvilla, ja käytänkin sen 3€ minun yksityisyyteen internetissä.

Ilmaisista VPN:stä kannattaa pysyä kaukana, he myyvät kaiken datasi ja yleensä rajoittavat nopeuksiasi todella kovasti ja asettavat data-kattoja, ”jos et maksa tuotteesta, olet se tuote”.

 

Nopeus

Nopeus riippuu aina monesta tekijästä, esimerkiksi normaalista netin nopeudestasi, asuinpaikastasi, kellonajasta tai ihan vain siitä, käytätkö langatonta vai langallista yhteyttä. Nyt kuitenkin näytän omat nopeuteni käyttäen NordVPN yhteyttä eri maihin. Pidäthän mielessäsi, että käyttäessäsi VPN sinun internetnopeutesi tulee olemaan aina pienempi kuin ilman VPN:tä.

Yllä on nopeuteni ilman VPN. Käytän langatonta verkkoa, joten pingi on vähän iso, mutta muuten ihan hyvä nopeus. Nyt laitan VPN:n päälle.

Yllä näkyy netin nopeuteni eri maiden kautta. Yllätyin siitä, miten pieni ero Suomen VPN-yhteydellä ja minun normaalilla netilläni on. Eroa on vain 7%, eli on periaatteessa aivan sama nopeuden kannalta, pidänkö VPN päällä vai ei. Suomen ulkopuolella taaskin nopeus tippuu aika paljon, lähes 90% hitaampi netti. Ei se kuitenkaan hidas ole, sillä tuo 10 mbps on silti tarpeeksi nopea videoiden ja elokuvien katseluun, mutta isoja tiedostoja ladatessa tulet huomaamaan pidempiä latausaikoja.

Odotin kaikkien nopeuksien olevan vielä pienempiä, joten olen positiivisesti yllättynyt VPN:n nopeudesta.

 

Loppusanat

NordVPN on täydellinen ratkaisu minulle, ja uskon sen olevan sopiva VPN:n lähes kaikille muillekin suomalaisille. Se on tarpeeksi nopea, ei kamalan kallis kunhan et sitä yhden kuukauden tilausta osta, ja lopuksi kaikista tärkeimpänä, yksityisyytesi on turvassa.

Osta NordVPN täältä: NordVPN Suomi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *