Näin saat PUBG:in pyörimään paremmin käyttäen kilpailullisia asetuksia

Pelit

Tällä ohjeella saat PUBG:in pyörimään paremmin, ja pääset toivottavasti eroon pelin jäätymisistä ja tökkimisistä, jos sinulla sellaisia tapahtuu. Nämä asetukset eivät paranna jokaisella koneella pelin pyörimistä yhtä paljoa, mutta jos tämä ohje ei toimi, niin voit vain mennä takaisin vanhoihin asetuksiin. Nämä asetukset toimivat yleensä myös kilpailullisina asetuksina, eli siis näitä asetuksia käytetään eri PUBG turnauksissa, ja myös suurin osa streamaajista käyttää näitä.

Näiden PUBG asetusten tarkoitus on saada sinut erottamaan viholliset tarkasti kaukaakin ja samaan aikaan poistaa lagia pelistäsi.

 

PUBG:in sisäiset asetukset

Screen Scale: 100 – screen scalella ei yleensä tarvitse leikkiä, koska jos sitä pienentää, niin PUBG alkaa näyttämään jo pikselimössöltä, ja jos sitä suurentaa, niin PUBG pyörii paljon huonommin.

Anti-Aliasing: High – jos laitat tätä alemmas, niin tekstuurien reunat eivät ole enää niin tarkkoja. Tämä voi esimerkiksi vaikeuttaa toisten pelaajien hahmoittamista kauempaa tai pelaajan väristen talojen edestä. Voit itse kokeilla vaikka mediumilla, jos high on liikaa.

Post-Processing: Very Low – tällä voit itse leikkiä, omasta mielestäni se muuttaa pelin laatua todella vähän, joten pidän sitä very lowilla, niin kuin PUBG:in streamaajatkin pitävät.

Shadows: Very Low – mitä korkeammalle pistät tätä, sitä tarkemmaksi varjojen ääriviviat muuttuvat. Itse en näe mitään järkeä pistää todella korkealle, koska laadukkaammat varjot lisäävät aika paljon lagia PUBG:iin.

Textures: High – tätä voit itse vaihdella, kunnes löydät itsellesi sopivan laadun. Eli siis tämä vaihtaa pelien tekstuurien laatua, mitä korkeampi, sitä paremmalta esimerkiksi talojen seinät näyttävät. Itse pidän tätä high, koska pelaan 2560×1440 resoluutiolla (minulla on 1440p näyttö), ja sitä pienemmät laadut näyttävät jo vähän liian huonolta omaan makuuni.

Effects: Very Low – tämä asetus lisää kaikkia pieniä efektejä peliin. Lähes kaikki kilpailulliset pelaajat ja streamaajat pitävät sitä very lowilla, koska efektit saattavat vain häiritä pelaamista.

Foliage: Very Low – sinun kannattaa pistää tämä very lowille, koska jos pistät sen korkeammalle, niin ruoho rendaa pidemmälle. Kuten pelissä huomaat, ruoho muuttuu näkymättömäksi katsoessasi pitkälle. Jos pidät tätä korkealla ja vihollisesi pitää sitä very lowilla, niin hän näkee sinun makaavan maassa ilman ruohoja, vaikka sinun ruudulla hän olisi ympäröitynä ruoholla.

View Distance: Low – katso kuva tämäm eroavaisuuksista tästä. Eli siis pitämällä tätä korkeammalla, talot, puut ja muut asiat rendaavat pidemmälle. Itse en näe mitään tarvetta pistää tätä todella korkealle.

V-Sync: Pois – Ei auta PUBG:issa

Motion Blur: Pois – Aivan turha efekti, vaikeuttaa vain toisten pelaajien erottamista liikkuessa ja kääntyessä.

 

PUBG:in ulkoiset asetukset

Nyt mene PUBG:in .exe-tiedoston ominaisuuksiin. Eli siis tämän kansion sijainti sinulla on luultavasti C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\PUBG\TslGame\Binaries\Win64. Nyt klikkaa TsiGame.exe oikealla hiiren napilla ja paina ”Properties”, tai ”Ominaisuudet”.

Paina päälle tuo ”Override high DPI scaling..” ja valitse ”Application”, tai ”Ohjelma” jos sinulla on Windows suomeksi. Voit myös painaa tuon ”Disable fullscreen optimizations” päälle, jos sinulla ei ole sitä jo valmiiksi päällä. Tämä DPI:n asetus vain poistaa Windowsin ja PUBG:in ristiriidan sinun DPI:n kanssa, koska muuten PUBG ja Windows vain sekoilisivat keskenään.

 

NVIDIA:n asetukset

Jos käytät NVIDIA:n näytönohjainta (eli näytönohjaimesi on vaikka GTX 1070 tai GTX 1060), niin nämä asetukset toimivat sinulle.

NVIDIA:n asetukset löydät klikkaamalla työpöytääsi oikealla hiiren napilla ja painamalla NVIDIA Control Panel -> Manage 3D Settings -> Program Settings -> Etsi PUBG ohjelmistasi.

Laita vain samat NVIDIA:n asetukset PUBG:iin, kuin minä olen pistänyt ylemmässä kuvassa. Jos sinulla sattuu tulemaan jotain ongelmia näiden NVIDIA:n asetusten takia, niin ainahan voit vain painaa ”restore” oikeassa yläkulmassa, jolloin saat takaisin normaalit asetukset.

Parantiko tämä ohje sinun PUBG:in pyörimistä? Kommentoi alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *