Arvostelussa 1440P 27″ BenQ GW2765HT -näyttö pelaajan ja editoijan näkökulmasta

Elektroniikka

BenQ GW2765HT

BenQ GW2765HT
8.7

Kuvanlaatu

9.5 /10

Hinta

9.0 /10

Ulkonäkö

7.5 /10

Hyvät puolet

  • Sopivan hintainen
  • ISP-paneeli
  • 27" on sopiva 1440p näytölle

Huonot puolet

  • Hiukan isot kehykset

 

Saatavilla kaupoissa: Amazon DE / Verkkokauppa

Toimin valo- ja videokuvaajana ja vapaa-ajallani tuhlaan aikani tietokoneella pelaamiseen, joten päätin vihdoinkin vaihtaa normaalista 24″ 1080p näytöstä laadukkaampaan 1440p näyttöön. Syynä oli se, että editointi olisi sujuvampaa suuremmalla resoluutiolla ja pelit näyttäisivät paremmilta. Valitsin BenQ GW2765HT -näytön siksi, että sen 1440p resoluutio on loistava, ja 27-tuumainen koko on juuri sopiva pelaamiseen. Se on myös todella halpa 1440p näytöksi.

BenQ GW2765HT

Ominaisuudet

BenQ GW2765HT on varustettu IPS-paneelilla, joka näyttää paljon paremmalta kuin normaali TN-näyttö, joten se soveltuu myös hyvin videoiden ja kuvien muokkaamiseen kotoa käsin. Tätä näyttöä ei ole myöskään hinnalla pilattu.

Ulkonäöltään BenQ GW2765HT on suhteellisen normaali. Näytön korkeutta voi muuttaa kätevästi korkeammalle ja matalammalle, ja myös näytön kulmaa voi muuttaa pysty- ja vaakasuunnassa. Näytön jalka on ympyrän muotoinen, se pitää näytön pystyssä vankasti eikä se heilu ikinä, mutta ainakin omasta mielestä jalka voisi näyttää vähän paremmalta. Myös näytön reunat ovat vähän liian suuret, ohuemmat reunat tekisivät tästä näytöstä todella hienon näköisen.

Vähän teknisiä tietoja tästä näytöstä:

– Vasetaika: 4ms
– Kaiuttimet: kyllä, mutta huonot.
– Kontrasti: 1000:1
– Katselukulmat: 178/178
– 100% sRGB
– Low Blue Light
– Flicker Free ja Senseye

BenQ GW2765HT takaa

Näytön liitännät

Liitäntänä voit valita neljästä liitännästä omasi: DisplayPort, HDMI, DVI ja VGA. Minulla on kaksi näyttöä, tässä 1440p BenQ -näytössä käytön DisplayPort -kaapelia ja toisessa näytössäni on käytössä HDMI-kaapeli. Näytön takana on sopivasti tilaa johtojen piilottamiseen, voit johdattaa virtajohdon ja liitännän näytön jalkaa pitkin, jolloin johtoja ei edes näe näytön edestä katsoessa.

Tämä takaa löytyy myös audio in -liitäntä ja kuulokeliitäntä, joten voit myös kytkeä kuulekkeesi tähän näyttöön kiinni. Nyt on pakko myöntää että en ole audiossa mikään ammattilainen, eli en tiedä, että tuleeko näytön kautta huonompi äänenlaatu kuin suoraan koneesta. Vaikka audioliitännät löytyvät, niin tässä näytössä ei ole yhtäkään paikkaa USB-liitännälle.

24" vs 27" vertailu

Loppusanat

Yllä olevassa kuvassa näkyy minun kaksi näyttöäni. Oikealla on 27-tuumainen BenQ 2765HT, ja vasemmalla vähän vanhempi 24-tuumainen normaali 1080p näyttö. Tässä kuvassa näet niiden kokoeron, vaikka kuvakulma saattaa vähän hämätä. Nyt kun olen käyttänyt 27-tuumaista 1080p -näyttöä, niin 24-tuumaiset näytöt tuntuvat jo todella pieniltä. Se on vähän sama kuin uuden isomman puhelimen hankittua vanhemmat puhelimet tuntuvat jo todella pieniltä.

Pelattuani pari viikkoa 1440p-laadulla kokeilin vaihtaa 1080p-laatuun, ja hämmästyin kuinka huonolta peli näytti. Olin tottunut aivan täysin pelaamaan 2560x1440p resoluutiolla pelejä. Myös editoidessa lisätila eri työkaluille on todella kätevä, en ikinä voisi editoida enää pienemmällä ruudulla.

Elokuvien katsominen ei oikeastaan ole muuttunut. Pidän siitä, että tämä näyttö on isompi kuin edelliset näyttöni, mutta suurin osa netin kautta katsottavista elokuvista ja sarjoista käyttää 1080p-laatua – ainakin Netflixin normaalihintainen versio.

Osta BenQ GW2765HT: Amazon DE / Verkkokauppa

Mielestäni tämä näyttö on todella kannattava valinta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *